Hoe oud ben je eigenlijk?


Dit is een vraag die mij regelmatig wordt gesteld.

Ik ben Maureen, geboren op 13 augustus 1995 en voor de snelle rekenaar betekent dat dus dat ik op dit moment 21 jaar ben. Ik ben geboren in een warm gezin en samen met mijn twee broers opgegroeid. Het enige meisje en de middelste, in een mannenwereld.

Toen ik als zestienjarig meisje moest bepalen wat ik wilde worden, wist ik het niet. Nou ja, ik wist wel heel goed wat ik niet wilde en dat was stil zitten. Na het bezoeken van een aantal open dagen van MBO scholen, besloot ik om bloemist te worden. “Daarna zie ik wel weer verder,” zei ik altijd.


Toen de opleiding eenmaal begonnen was, kwam ik erachter dat ik het eigenlijk toch heel erg leuk vond, en stiekem was ik er nog best goed in. Hard werken, creatief bezig zijn en het contact met de klant waren toch wel de grootste pluspunten. 


Van het één kwam het ander en ik kreeg de mogelijkheid om op 1 maart 2016 als twintigjarig , toen nog, meisje, mijn oude stagebedrijf over te nemen, voor mij een droom die uitkwam. Al was het best spannend natuurlijk, in gesprek met de bank over een krediet is niet de dagelijkse standaard van een 20 jarige, maar ik heb het wel gedaan en daar ben ik trots op!  


Inmiddels ben ik ruim een jaar verder en in die tijd heb ik zoveel geleerd en heb ik mezelf ontpopt, zodat ik mezelf een ware onderneemster mag noemen.


Eigenlijk maakt het helemaal niet uit hoe oud je bent. Als je maar kan doen wat je het liefste doet!


Elke dag weer.